На 16.12.2014 г. во просториите на Дневниот центар „Порака“ – Радовиш се одржа инклузивна уметничка работилница со група ученици од СОУ „Коста Сусинов“ – Радовиш, под менторство на професорката Вера Ѓeоргиева и училишниот психолог Виолета Србакова која е член на Управниот одбор…

read more

Учениците од СОУ „Коста Сусинов“ Радовиш се вратија со 7 освоени медали на Образовното Рандеву на МАССУМ кое се одржа во Крушево на 2 и 3 Мај. Младинската Асоцијација на Средните Стручни Училишта во Македонија или МАССУМ секоја година организира ученички натпревари…

read more

Историјат за училиштето Во  моменти на тешки услови со големо оспорување од струмичани кои веќе имале гимназија се направиле првите заложби за отварање на гимназија во Радовиш.За решавање  на оваа прашање тогашните локални власти го известиле Општинскиот одбор во Радовиш кој донесе…

read more

Роден е 1972 година во Радовиш. Своето средно образование го завршил токму во СОУ „Коста Сусинов“ во Радвиш. Дипломирал и магистрирал на Електротехничкиот факултет во Скопје, во 1996 и 1998 година, соодветно. Докторирал на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје…

read more
Превод »