Запиши се во средно училиште во 4 чекори! Кликни го линкот кој води до онлајн апликацијата https://e-uslugi.mon.gov.mk Пополни ги потребните податоци, скенирај или сликај и прикачи ги потребните документи (свидетелствата за VI, VII, VIII и IX одделение ,извод од родени) Притисни аплицирај…

read more

Здружението на наставници по стручни предмети и раководни кадри од електротехничките, машинските и сообраќајните училишта од Република Македонија им додели диплома за освоено трето место на ученикот Лео Тренчев и благодарница на менторот Борче Алексов за учеството на XXXIX Државни натпревари на…

read more

На 27.05.2022 учениците од СОУ„ Коста Сусинов “ од металуршката струка беа на посета наТехнолошко металуршки факултет Скопје на настанот „ Технологијата спојува: образование-наука-индустрија“.На настанот учениците и студентите имаа можност да се запознаат со предностите на образовнитенасоки кои ги нуди факултетот, но…

read more

Катерина Сусинова, професор по англиски јазик во СОУ “Коста Сусинов”, учествуваше во програмата “Fulbright Teachers’ Excellence and Achievement”, во Кент, Охајо, САД Во прилог можете да го прочитате текстот и да ја погледнете фото репортажата за активностите кои беа опфатени во програмата:…

read more
Превод »