Катерина Сусинова, професор по англиски јазик во СОУ “Коста Сусинов”, учествуваше во програмата “Fulbright Teachers’ Excellence and Achievement”, во Кент, Охајо, САД Во прилог можете да го прочитате текстот и да ја погледнете фото репортажата за активностите кои беа опфатени во програмата:…

read more

На ден 28.05.2022 година во просториите на универзитетот American College  се одржа државен натпревар по англиски јазик во организација на ELTAM. Нашите ученици постигнаа одлични резултати : име и презиме на ученикот година ментор поени Валентино Тракалинов I година Валентина Ристова 67…

read more

На 27.05.2022 г. 6 ученика од нашето училиште СОУ „Коста Сусинов“, заедно со своите ментори Борче Алексов и Вера Ѓоргиева беа во посета на Националната галерија во Скопје на XIII М.П.Салон (Младински пролетен салон). На изложбата беа прикажани и неколку цртежи од…

read more

Денес, 26.05.2022 година, четврток, во нашето училиште се одржа отворен ден за сите ученици од деветто одделение од сите основни училишта во нашата општина и општина Конче. Нашите ученици имаа можност да ги претстават четирите струки: Електро-техничка струка со 2 профили: електротехничар-…

read more
Превод »