На ден 25.03.2023 во Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) во Скопје се одржа државниот натпревар по информатика. На натпреварот учествуваа следниве ученици од нашето училиште: Матеј Цветковски – I година (ментор: Василка Митева) Никола Костадинов – IV година (ментор:…

read more

На десетиот Регионален натпревар по биологија одржан на 17.03.2023г. учениците од СОУ Коста Сусинов – Радовиш, постигнаа значајни резултати. Честитки за учениците, им посакуваме успех на Државниот натпревар.

read more

На 20.03.2023 беше одржана третата работилница од проектот “BRAVE – ХРАБРИ” на тема “Активирај се! – Биди одговорен кон животната средина!”, под раководство на проф. Венка Тадирова, а во соработка со Здружението на граѓани “Еко Логик”. Учениците имаа можност да учествуваат во…

read more

      Ученици од СОУ „Коста Сусинов”, учесници во проектот BRAVE, под менторство на проф. Венка Тадирова и проф. Катерина Сусинова, го одбележаа 21. Март – Денот на пролетта, преку акција на засадување сезонско цвеќе – лале, нарцис и темјанушка – со цел…

read more
Превод »