Историјат за училиштето Во  моменти на тешки услови со големо оспорување од струмичани кои веќе имале гимназија се направиле првите заложби за отварање на гимназија во Радовиш.За решавање  на оваа прашање тогашните локални власти го известиле Општинскиот одбор во Радовиш кој донесе…

read more

Роден е 1972 година во Радовиш. Своето средно образование го завршил токму во СОУ „Коста Сусинов“ во Радвиш. Дипломирал и магистрирал на Електротехничкиот факултет во Скопје, во 1996 и 1998 година, соодветно. Докторирал на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје…

read more
Превод »