На 04.05.2023 и 05.05.2023 во ОЕМУЦ “Св. Наум Охридски” – Охрид се одржа државниот натпревар по стручни предмети од електротехничка струка организиран од Здружението на наставници по стручни предмети и раководни кадри од електротехничките, машинските и сообраќајните училишта од Р. Македонија. На…

read more

На 28.04.2023 на Природно-математичкиот факултет во Скопје се одржа државниот натпревар по биологија. Нашата матурантка Анѓелина Јованова под менторство на професорката Даниела Ѓоргиева успешно го претстави нашето училиште и освои пофалница. Честитки за ученичката и менторот!

read more

На ден 25.03.2023 во Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) во Скопје се одржа државниот натпревар по информатика. На натпреварот учествуваа следниве ученици од нашето училиште: Матеј Цветковски – I година (ментор: Василка Митева) Никола Костадинов – IV година (ментор:…

read more

На ден 28.05.2022 година во просториите на универзитетот American College  се одржа државен натпревар по англиски јазик во организација на ELTAM. Нашите ученици постигнаа одлични резултати : име и презиме на ученикот година ментор поени Валентино Тракалинов I година Валентина Ристова 67…

read more
Превод »