Почитувани ученици и професори, Нашето училиште СОУ “Коста Сусинов” доби известување од ОХО – здружение за едукација, комуникација и консалтинг, дека и покрај ситуацијата со Ковид-19, натпреварот “Trash Fashion” ќе се одржи и оваа година. Вие веќе знаете дека станува збор за…

read more

И во време на пандемија, се работи, постигнува и вреднува. Нашето училиште СОУ „Коста Сусинов“ за прв пат е избрано меѓу најдобрите од Фонд за иновации и технолошки развој. Менторите Борче Алексов и Даниела Ѓоргиева со нивниот тим од 7 ученика успешно…

read more

Нашите ученици при СОУ “Коста Сусинов” Радовиш беа учесници на 42. Школа  “Млади физичари” за средните училишта во Македонија која беше одржана во Скопје на 10.11.2018 година. Учениците при СОУ “Коста Сусинов” Радовиш под менторство на професорката по Физика Славица Ѓоргиева, учествуваа…

read more

РЕЗУЛТАТИ Од Образовното Рандеву на МАССУМ 20 – 21 април 2018 Факултет за туризам и менаџмент – Скопје Околу 60 ученици и оваа година учествуваа во 16 категории и тоа: – натпревар во јавен говор, – интервју за работа на македонски и…

read more
Превод »