По повод “Денот на рециклирањето во САД” – 15. Ноември, учениците од СОУ “Коста Сусинов”, кои се дел од проектот “Access” спроведоа еколошка акција и се погрижија за чист и уреден училишен двор околу гимназијата. Активностите од проектот “Access” опфаќаат изучување на…

read more

Учениците од СОУ “Коста Сусинов”, кои се дел од проектот “Access” – проект организиран од МЦГО, поддржан од Американската амбасада, го одбележаа доаѓањето на пролетта – 21. Март и денот на среќата – 20. Март. Тие засадија цвеќиња во училишниот двор и…

read more

Едно големо браво за вредните ученички од III-2 клас: Марија Прастова, Верица Георгиева и Косара Ѓорѓиева, како и за нивниот ментор, Катерина Сусинова! Во изминатите 2 месеци ученичките вредно работеа и го создадоа моделот Doctor Queen. Со овој модел тие ни порачуваат:…

read more

Денес, понеделник, 30.11.2020, со почеток во 19:00 часот, ќе се одржи онлајн натпревар “Trash Fashion 2020”, на кој учество ќе земе и тим од нашето училиште во состав од: Марија Прастова, Верица Георгиева и Косара Ѓорѓиева, ученички од III-2. Тие изминатите два…

read more
Превод »