Честитки за постигнатиот успех на нашите ученици кои на 17.04.2021 учествуваа на регионалниот натпревар по англиски јазик се пласираа за учество на државен натпревар! Големо браво за нив и нивните ментори и им посакуваме многу среќа и успех и на државниот натпревар!…

read more

Како и во изминатите, така и оваа учебна 2020/2021 година, учениците бележат успеси на натпреварите по математика. Започнувајќи со општинскиот натпревар, кој се одржа на 20.02.2021 год. Од нашето училиште учествуваа 11 ученици на општинскиот натпревар  и се постигнати следниве резултати: I…

read more

Горди сме што постојат ученици кои ја сакаат и негуваат Физиката како наука. Горди сме на постигнатите резултати на нашите ученички на Регионалниот натпревар по физика. Зорица Ристова 95 поениСандра Андонова 95 поениМихаела Тадирова 90 поени Честитки до ученичките и до менторот…

read more

“ Големата книга на природата е напишана со јазикот на математиката.” –  Галилео Галилеj На Регионалниот натпревар по математика кој се одржа во нашето училиште на ден 17.2.2018 година земаа учество 140 ученици од сите средни училишта од Струмица, Радовиш, Штип, Делчево,…

read more
Превод »