Учениците-учесници во проектот „BRAVE“ во посета на главниот град, Скопје

Како дел од активностите на проектот BRAVE, учениците го посетија главниот град, Скопје, и покрај врнежливото време си поминаа прекрасно! Најпрво имаа разглед на позначајните зданија во центарот на градот, а потоа ја гледаа театарската претстава „Народен непријател”, во Македонскиот народен театар….

read more
Државен натпревар по стручни предмети од електротехничка струка

На 04.05.2023 и 05.05.2023 во ОЕМУЦ “Св. Наум Охридски” – Охрид се одржа државниот натпревар по стручни предмети од електротехничка струка организиран од Здружението на наставници по стручни предмети и раководни кадри од електротехничките, машинските и сообраќајните училишта од Р. Македонија. На…

read more
РЕАЛИЗИРАНА ЧЕТВРТАТА РАБОТИЛНИЦА ОД ПРОЕКТОТ BRAVE – Bullying – Victim or victor?!?

Во рамките на проектот BRAVE, на 12. април, 2023, беше реализирана четвртата работилница “Bullying – Victim or victor?!?”, со учениците – учесници во проектот, од нашето училиште СОУ “Коста Сусинов”, Радовиш. Работилницата која, беше раководена од страна на проф. Нина Железарска, опфаќаше…

read more
Одржана третата работилница од проектот „BRAVE – ХРАБРИ” на тема „Активирај се! – Биди одговорен кон животната средина!”

На 20.03.2023 беше одржана третата работилница од проектот “BRAVE – ХРАБРИ” на тема “Активирај се! – Биди одговорен кон животната средина!”, под раководство на проф. Венка Тадирова, а во соработка со Здружението на граѓани “Еко Логик”. Учениците имаа можност да учествуваат во…

read more
Превод »