Донирани  таблети за цртање во СОУ „Коста Сусинов“ – Радовиш за потребите на наставниот кадар по предметите од природните науки, математика и стручните предмети од металуршката и електротехничката струка. Голема благодарност до рудникот за бакар „Бучим“ и заменик генералниот директор Г-дин Николајчо Николов за хуманиот гест.

read more

Рудникот “Бучим”, филијала наГрупацијата Солвеј Инвестмент во Македонија, го отвори својот годишен повик зa програмата Стипендирање за музичкиот камп Солвеј. Изборен дел исто така се организира и во градови во Украина и Гватемала, каде што се лоцирани дел од фирмите на Групацијата…

read more
Превод »