ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО ПРОЕКТ “BRAVE” (ХРАБРИ)

Доколку сте заинтересирани да: – учествувате во работилници и настани на теми кои се од глобално значење, но и дел од нашето секојдневие: хуманост, медиумска писменост, животна средина, булинг, културно зајакнување – покажете дека се грижите за средината во која учите и…

read more
Сара Спасова од СОУ „Коста Сусинов“ со најдобар есеј на странски јазик на настанот „Јазикот и неговата комуникациска моќ“

„Јазикот и неговата комуникациска моќ“ е насловот на настанот организиран од страна на Филолошкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип на кој нашата ученичка Сара Спасова под менторство на професорката по француски јазик Лили Георгиева освои прва награда за најдобар есеј на странски…

read more
Превод »