“Quot linguas calles, tot homines vales” (Колку јазици знаеш, толку луѓе вредиш…) латинска поговорка На 28. март во просториите на СОУ “Коста Сусинов”, Радовиш беше одбележан Меѓународниот ден на повеќејазичноста преку одржување на заедничка работилница со ученици од нашето средно училиште и…

read more
Превод »