Драги ученици, наставници, вработени … Нека ни е честит патрониот празник на нашето училиште „Коста Сусинов“, со желба за многу успеси во годините што претстојат. Чествувањето на патронот е потсетување на дел од нашето минато. Со одбележувањето на нашиот патрон, ние го…

read more

Со одржување на свечена академија, полагање на свежо цвеќе од повеќе делегации пред бистата на Коста Сусинов во дворот на училиштето, вработените, учениците и поканетите гости го одбележаа јубилејот од 55 години од основањето на СОУ „Коста Сусинов“ од Радовиш. Исто така…

read more

Историјат за училиштето Во  моменти на тешки услови со големо оспорување од струмичани кои веќе имале гимназија се направиле првите заложби за отварање на гимназија во Радовиш.За решавање  на оваа прашање тогашните локални власти го известиле Општинскиот одбор во Радовиш кој донесе…

read more
Превод »