Tалентирани млади ученици од Радовиш ќе имаат уште една шанса да ја претставуваат Македонија на Меѓународниот музички камп за деца и младинци во Салцбург, во летото 2019

Рудникот “Бучим”, филијала наГрупацијата Солвеј Инвестмент во Македонија, го отвори својот годишен повик зa програмата Стипендирање за музичкиот камп Солвеј. Изборен дел исто така се организира и во градови во Украина и Гватемала, каде што се лоцирани дел од фирмите на Групацијата…

read more
Превод »