Историјат за училиштето Во моменти на тешки услови со големо оспорување од струмичани кои веќе имале гимназија се направиле првите заложби за отварање на гимназија во Радовиш.За решавање на оваа прашање тогашните локални власти го известиле Општинскиот одбор во Радовиш кој донесе…

read more
Превод »