На 26.01.2019 во просториите на СОУ „Коста Сусинов“ Радовиш, се одржа 6. Општински натпревар по математика.

На овој натпревар учествуваа Верче Андонова III год, која освои прва награда и со ова се стекна со право на учество на регионалниот натпревар, а ученичката Берна Асанова од II година, освои втора награда, која исто така ќе учествува на регионалниот натпревар.

Превод »