Вечерва со почеток во 19 и 30 часот со свечена академија во Аулата на училиштето започнуваме со прослава на патронот на нашето училиште Коста Сусинов.

Во петок со почеток од 9 и 30 часот го прославуваме патронот на училиштето со положување свежо цвеќе пред споменикот на Коста Сусинов во училишниот двор.

Годинава одбележуваме јубилеј 60 години од завршувањето на првата генерација матуранти од нашето училиште и 64 години од отварањето на гимназијата.

Заедно да прославиме.

Превод »