Драги ученици при СОУ Коста Сусинов од Радовиш

ПРИЈАВУВАЊЕТО

за   Образовното    Рандеву    на   МАССУМ    2021

ЗАПОЧНУВА!!!

            Образовното Рандеву на МАССУМ  и оваа година ќе се одржи во Скопје на Универзитетот ФОН  на 23 и 24ти април онлајн.

            Сите заинтересирани ученици треба да се пријават кај своите одговорни професори за учество во следниве категории:

1. Интервју за работа – на македонски јазик

2. Интервју за работа – на англиски јазик

3. Јавно говорење – подготвен говор

4. Маркетинг план

5. Најдобар бенд и соло изведувач

6. Најдобар постер

7. Најдобра видео реклама

8. Најдобар филм

9. Најдобра веб страна

10. Најдобра фотографија

11. Најдобра поетска творба

12. Најдобро кариерно онлајн портфолио.

Категориите:

1. Најдобар штанд

2. Најдобра драмска претстава

3. Најдобра модна ревија

Како и спортските категории ( пинг понг, баскет и серва ) ќе бидат во резервна опција доколку натпреварите се одржуваат со физичко присуство.

Пријавувањето трае најдоцна до 28 февруари 2021.

За секакви дополнителни и нејасни информации во врска со критериумите за категориите, можете да се обратите до одговорниот ментор – претседател на МАССУМ при СОУ Коста Сусинов проф. Наташа Спасевска. Исто така дополнителни информации за секоја категорија можете да најдете на веб страната на МАССУМ www.massum.org.mk .

28.01.2021                                                              претседател на МАССУМ

                                                                                при  СОУ Коста Сусинов

                                                                                Наташа Спасевска

Превод »