Нашите ученици при СОУ “Коста Сусинов” Радовиш беа учесници на 42. Школа  “Млади физичариза средните училишта во Македонија која беше одржана во Скопје на 10.11.2018 година.

46081771_402634653608199_7117896373055258624_n

Учениците при СОУ “Коста Сусинов” Радовиш под менторство на професорката по Физика Славица Ѓоргиева, учествуваа и во натпреварот.

Големо задоволство е да пренесеме дека покрај големата конкуренција на сработени проекти од учесници од сите училишта во Р. Македонија и училишта од Р. Србија и Р. Хрватска учениците од нашето училиште се вратија со повеке награди.

46140026_317899005696506_3359747182432354304_n

Горди сме на нашите ученици и нивниот ментор.

42 Школа „Млади физичари“, 9 и 10 ноември 2018, настан во рамките на „Ноември – месец на науката“ 2018

Наградени ученици и ментори

Име и Презиме Училиште и град Награда Ментор
Иван Ефтимов СОУ “Коста Сусинов I награда Славица Ѓоргиева
Ана Ангелова СОУ “Коста Сусинов III награда Славица Ѓоргиева
Верче Андонова СОУ “Коста Сусинов II награда Славица Ѓоргиева
Елена Митева СОУ “Коста Сусинов пофалница Славица Ѓоргиева
Викторија Митева СОУ “Коста Сусинов пофалница Славица Ѓоргиева
Превод »