Едукативна работилница за недискриминација во СОУ „Коста Сусинов“ – фондација „Елена Лука“

Преку работилниците организирани од фондацијата „Елена Лука“, учениците од СОУ „Коста Сусинов“ – Радовиш имаа можност да се запознаат со поимот дискриминација, како настанува и каде се случува, што се стереотипи и предрасуди, основите и видовите на дискриминација и секако низ практични вежби поблиску да се запознаат со овој негативен општествен феномен.

Повеќе фотографии можете да погледнете на следниов линк.

Превод »