По повод “Денот на рециклирањето во САД” – 15. Ноември, учениците од СОУ “Коста Сусинов”, кои се дел од проектот “Access” спроведоа еколошка акција и се погрижија за чист и уреден училишен двор околу гимназијата. Активностите од проектот “Access” опфаќаат изучување на…

read more

Под мотото “Be the change!” (Ти биди промената!) беше одбележан “World Kindness Day” (Светскиот ден на љубезноста), 13. Ноември, од страна на учениците од проектот “Access” при СОУ “Коста Сусинов”, Радовиш, преку хуманитарна акција – донација на облека во “Црвен Крст”, Радовиш….

read more

Како дел од програмата на проектот „Access”, а воедно и како награда за нивното залагање во сите активности направени досега, учениците го посетија главниот град – Скопје. Тие таму се сретнаа со коррдинаторот на проектот Стела Пијанманова и асистентот на проектот Тамара…

read more

Нашите ученици, кои учествуваат во проектот “Access”, како дел од изучувањето на американската култура го одбележаа празникот Halloween! Овој празник е со христијанско потекло и се празнува во западните култури секогаш на 31ви Октомври, како дел од тродневните прослави ‘Allhallowstide’ со кои…

read more
Превод »