Зимскиот распуст продолжен до 23 јануари

Ги известуваме учениците од СОУ „Коста Сусинов“ – Радовиш дека зимскиот распуст ќе биде продолжен, односно наместо до 18 јануари распустот е продолжен до 23 јануари.

Учениците од II и IV година треба да дојдат на училиште ПРЕТПЛАДНЕ (1-ва смена)

Учениците  од I и III година треба да дојдат на училиште ПОПЛАДНЕ (2-ра смена)

Информација за екстерно тестирање за учениците од IV година:

Поради одлуката на Министерството за образование, за продолжување на зимскиот распуст, процесот на екстерно проверување на постигањата на учениците од IV година, ќе се спроведе во периодот од 30.1.2017 година до 3.02.2017 година.

Една недела пред тестирањето учениците ќе добијат информација за деновите на тестирање, а три дена пред тестирањето (27.01.2017 година) ќе бидат објавени и предметите по кои ќе бидат проверувани.

 

Превод »