Имате ли желба да го изучувате англискиот јазик без тешкотии и бариери на несекојдневен начин низ:

  • учество во интересни вон-наставни активности
  • прошетки низ Скопје и други градови во нашата земја
  • посети на различни објекти и установи
  • учество и одмор во младински летен камп во Струга

Како и да добиете пристап до програми и информации за студирање во САД!

Тогаш овој проект е за вас!

АПЛИЦИРАЈТЕ!

Почитувани ученици,

Од октомври 2020 година, во нашето средно општинско училиште „Коста Сусинов“, Радовиш, започнува двегодишен проект-програма за учење на англиски јазик ACCESS, финансирана од страна на Амбасадата на САД во Скопје, која ја спроведува Македонскиот центар за граѓанско образование (МЦГО Скопје).

Програмата е наменета за ученици од I, II, и III година кои имаат желба, но досега немале финансиска можност факултативно да го изучуваат англискиот јазик.

Часовите по англиски јазик ќе се одржуваат два пати неделно по два 45-минутни часа, деновите ќе ги одредите во договор со наставниците кои ќе ви предаваат. Во овој период часовите ќе се одржуваат online, а бидејќи проектот ќе трае 2 години понатаму ќе се одржуваат во нормални услови со физичко присуство.

Наставата е интерактивна, интересна и различна од секојдневните часови во училиштето.

Ќе има и активности надвор од училиштето, како и посета на одредени установи, а учениците ќе добијат пристап и до програми и информации за студирања во САД. Се планира и летен камп со учениците, како и многу посети во Скопје и други градови. 

Доколку сакате да учествувате во проектот ACCESS, потребно е да аплицирате така што ќе се пријавите кај професорката што ви предава англиски јазик, а таа ќе ви даде електронски формулар за апликација кој треба да го пополните и испратите назад пополнет во WORD документ на следнава електронска пошта kostasusinovdokumenti@yahoo.com, најдоцна до 22.10.2020.

НЕ РАЗМИСЛУВАЈТЕ МНОГУ – ПРИЈАВЕТЕ СЕ ВЕДНАШ, ВЕ ОЧЕКУВАМЕ!

Вашето знаење треба секогаш да се надоградува!

Превод »