На ден 12.03.2023 во Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) во Скопје се одржа регионалниот натпревар по информатика. На натпреварот учествуваа следниве ученици од нашето училиште:

  • Матеј Цветковски – I година (ментор: Василка Митева)
  • Лука Трајанов – II година (ментор: Василка Митева)
  • Верица Поцева – III година (ментор: Борче Алексов)
  • Никола Костадинов – IV година (ментор: Славица Атанасова)

Според резултатите од регионалниот натпревар, ученикот Матеј Цветковски од I година освои трета награда, а ученикот Никола Костадинов од IV година има успешно учество. И двајцата обезбедија учество на државниот натпревар по информатика кој ќе се одржи на 25.03.2023 година повторно во Скопје.

Честитки за нашите ученици!

Превод »