Несомнено е дека мајчиниот јазик се сака и негува во нашето училиште!

На Регионалниот натпревар по македонски јазик и литература нашите ученички постигнаа одлични резултати.

Димитриева Матеа, успешно учество и Јованова Елена, пласман на Државен натпревар, ментор Катерина Диманова Јованова.

Горди сме на успехот на нашите ученици!

Превод »