И оваа година Образовното Рандеву на МАССУМ се одржа повторно преку далечинско (онлајн) учество под менторство на Универзитетот ФОН од Скопје. Организирана беше прекрасна соработка преку Microsoft Teams платформа.

      Нашите ученици учествуваа во следниве категории:

1. Интервју за работа – на македонски јазик

-Ученик: Ана Бибовска, ментор: Катерина Диманова Јованова

2. Интервју за работа – на англиски јазик

-Ученик: Васе Лазаров, ментор: Наташа Спасевска

3. Јавно говорење – подготвен говор

-Ученик: Симона Долдурова, ментор: Катерина Диманова Јованова

4. Најдобар постер

-Ученици: Дарко Тодоров, Кристијан Благоев, Радомир Димитриевиќ, ментор: Верче Чапова

5. Најдобра веб страна

Ученици: Илија Димитриев, Никола Димитровски, Димитриј Силјановски,

-Ментор: Славица Атанасова

6. Најдобра фотографија

-Ученици: Марија Прастова, Верица Георгиева, ментор: Катерина Сусинова

7. Најдобра поетска творба

-Ученик: Виолета Василева, ментор: Катерина Диманова Јованова

8. Најдобро кариерно онлајн портфолио

-Ученик: Иван Евтимов, ментор: Наташа Спасевска

Спортските и музичките натпревари, како и модната ревија, драмската претстава и презентација на штандови на училиштата не можеа да се изведат.

Нашите ученици се стекнаа со следниве награди:

– Второ место ( сребрена плакета ) за најдобра Веб страна за тимот ученици: Илија Димитриев, Никола Димитровски, Димитриј Силјановски под менторство на проф. Славица Атанасова;

– Трето место за најдобра фотографија за ученичката Марија Прастова, под менторство на проф. Катерина Сусинова.

Организаторот на Образовното рандеву доделува:

1 место 100 % стипендија за додипломски студии на АУЕ ФОН

2 место 75 % стипендија за додипломски студии на АУЕ ФОН

3 место 50 % стипендија за додипломски студии на АУЕ ФОН

За сите останати учесници на МАССУМ 2021 година АУЕ ФОН доделува 25% намалување од школарината за додипломски студии.

За повеќе информации за настанот и резултатите на страна http://massum.org/mk/

Превод »