Под мотото “Be the change!” (Ти биди промената!) беше одбележан “World Kindness Day” (Светскиот ден на љубезноста), 13. Ноември, од страна на учениците од проектот “Access” при СОУ “Коста Сусинов”, Радовиш, преку хуманитарна акција – донација на облека во “Црвен Крст”, Радовиш.

     Сите ученици – учесници во проектот донираа некое парче облека, кое луѓето од Црвениот Крст ќе го проследат во вистинските раце, на оние кои им е најпотребно.      Преку овој несебичен и хуман гест нашите ученици ја покажаа својата љубезност и дарежливост, и пренесоа порака дека сите ние никогаш не треба да ја заборавиме хуманоста што ја имаме во нас и секогаш кога имаме можност треба да помогнеме некому.

Превод »