Учениците од СОУ “Коста Сусинов”, кои се дел од проектот “Access” – проект организиран од МЦГО, поддржан од Американската амбасада, го одбележаа доаѓањето на пролетта – 21. Март и денот на среќата – 20. Март.

Тие засадија цвеќиња во училишниот двор и напишаа пораки за среќа со кои им посакаа убав и среќен ден на жителите од нашиот град.

Со ова тие сакаат да ја разбудат свеста кај сите дека природата треба да се сака и чува, а среќата доаѓа од самите нас и треба да ја споделуваме секојдневно за да направиме и некој друг среќен.

Превод »