На 08.05.2021 година, во саботата, се одржа Државен натпревар по англиски јазик организиран од страна на ELTAM.

Натпреварот се одржа онлајн според протоколите за работа од далечина. Иако нашите ученици постигнаа одлични резултати, освоија само пофалници, поради големата конкуренција.

Година и класИме и презимементорпоени
I – 1Михаела ТадироваЉупка Туџарова Аврамова97
I – 2Максим КрстевЉупка Туџарова Аврамова92
II – 1Матеј ФилиповЛидија Николовска84
II – 2Стефан ПетрушевЛидија Николовска89
III – 1Васе ЛазаревНаташа Спасевска78
III – 2Марија ПрастоваКатерина Сусинова71

Честитки до нашите ученици и ментори и им посакуваме многу успех во иднина!

Превод »