Чест и задоволство ни е да Ве известиме дека нашите ученички Стефанија Ефтимова (IV година) и Марија Прастова (III година), под менторство на професорот Славе Трајанов, се вратија со ДВЕ ВТОРИ НАГРАДИ од државниот натпревар по Биологија кој се одржа на 26.06.2021 год. во просториите на Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Со овој голем успех нашите биолози покажаа дека СОУ „Коста Сусинов“ може да се носи рамо до рамо со најдобрите гимназии во републиката.

Им честитаме и им посакуваме уште многу успеси и победи!

Превод »