Со одржување на свечена академија, полагање на свежо цвеќе од повеќе делегации пред бистата на Коста Сусинов во дворот на училиштето, вработените, учениците и поканетите гости го одбележаа јубилејот од 55 години од основањето на СОУ „Коста Сусинов“ од Радовиш.

naslovna

Исто така беше одржан и ревијален натпревар во кошарка помеѓу ученички и професорки, како и одржан турнир во мал фудбал помеѓу екипи на учениците и екипата на професорите.

sportski natprevar 2

Превод »