Нашите ученици од геолошко-рударската струка направија посета на рудникот Добрево во Пробиштип во рамки на предметот Учење преку работа и имаа можност директно да се запознаат со работата на овој подземен рудник.

read more

Денес учениците од нашето училиште СОУ „Коста Сусинов“ – Радовиш, можеа да ја проследат презентацијата на проектот „Да го научиме јазикот на жирафата! Преку ненасилна комуникација до мирно решавање на конфликти“ Проектот е имплементиран од здружението “SVET REČI” во соработка со Хрватска…

read more

Денес нашите ученици од 4-7 клас од електротехничката струка, профил компјутерска техника и автоматика беа во посета на Макпрогрес Виница -Винчини со цел да се запознаат со начинот и работа на оваа компанија. Процесот на работа на компанијата е целосно автоматизиран па…

read more

Деновиве беше промовирана книгата ,,Сигурноста на постоењето”. Автор на стихозбирката е нашата колешка ,професорката по македонски јазик и литература во нашето училиште Катерина Диманова Јованова. Љубовта кон книгата и пишаниот збор сакаме да ја пренесеме и на нашите ученици. И посакуваме многу…

read more
Превод »