Активностите од проектот BRAVE успешно завршени

На 07.06.2023 год. учениците-учесници во проектот BRAVE ја имаа својата завршна средба на која ги презентираа финалните производи од проектот – постерите и онлајн брошурата, ги искажаа своите позитивни импресии од сите активности во проектот и добија благодарници за успешно учество и…

read more
Ученици од СОУ „Коста Сусинов“ учесници во дебатата „НАСИЛСТВО ВО УЧИЛИШТАТА“

На 22.05.2023 г. нашите ученици Столе Василев, Габриела Коцева и Клаудија Атанасова под менторство на професорот Јовица Илиќ зедоа учество на дебата НАСИЛСТВО ВО УЧИЛИШТАТА. На дебатата која се одржа на Филозофскиот Факултет беа присутни министерот за образование и наука Јетон Шаќири,…

read more
Учениците-учесници во проектот „BRAVE“ во посета на главниот град, Скопје

Како дел од активностите на проектот BRAVE, учениците го посетија главниот град, Скопје, и покрај врнежливото време си поминаа прекрасно! Најпрво имаа разглед на позначајните зданија во центарот на градот, а потоа ја гледаа театарската претстава „Народен непријател”, во Македонскиот народен театар….

read more
Државен натпревар по стручни предмети од електротехничка струка

На 04.05.2023 и 05.05.2023 во ОЕМУЦ “Св. Наум Охридски” – Охрид се одржа државниот натпревар по стручни предмети од електротехничка струка организиран од Здружението на наставници по стручни предмети и раководни кадри од електротехничките, машинските и сообраќајните училишта од Р. Македонија. На…

read more
Превод »