На ден 09.03.2024 во СОУ„Јане Сандански“ Струмица, се одржа 32. регионален натпревар по информатика.

Нашите ученици постигнаа одлични резултати:

1. Матеј Цветковски II год. – втора награда (ментор: Василка Митева)

2. Дарко Тодоров IV год. – трета награда (ментор: Славица Атанасова)

3. Лука Трајанов III год. – пофалба за учество (ментор: Славица Атанасова)

4. Игор Димчевски II год. – пофалба за учество (ментор: Борче Алексов)

Според постигнатите резултати, поканети учесници на 32. државен натпревар по информатика од нашето училиште се:

1. Матеј Цветковски

2. Дарко Тодоров

Им посакуваме многу среќа!

Превод »