СОУ “Коста Сусинов” од Радовиш низ годините реализира мнгоубројни проекти преку кои нашите ученици имаат можност да бидат дел од најразлични активности како патувања низ земјата и во странство, следење бесплатни курсеви, обуки, создавања нови пријателства со нивни врсници од други земји,…

read more

Нашето училиште СОУ “Коста Сусинов”, Радовиш, со гордост може да се пофали за освоените второ и трето место на 10. Натпревар по читање на англиски јазик, организиран од страна на UACS, за учениците од трета и четврта година во средните училишта во…

read more

            И оваа година Образовното Рандеву на МАССУМ се одржа повторно преку далечинско (онлајн) учество под менторство на Универзитетот ФОН од Скопје. Организирана беше прекрасна соработка преку Microsoft Teams платформа.       Нашите ученици учествуваа во следниве категории: 1. Интервју за работа –…

read more

На 08.05.2021 година, во саботата, се одржа Државен натпревар по англиски јазик организиран од страна на ELTAM. Натпреварот се одржа онлајн според протоколите за работа од далечина. Иако нашите ученици постигнаа одлични резултати, освоија само пофалници, поради големата конкуренција. Година и клас…

read more
Превод »