Врсничко насилство – Булинг

Во нашето училиште се снимаше едукативно видео на тема Врсничко насилство – Булинг. Во изработката на видеото учествуваа повеќе ученици од II и III година. Секое дете е приказна за себе. Тргнувајќи од дома кон училиштето си размислувам како ќе си поминам…

read more
Државен натпревар по биологија

На 28.04.2023 на Природно-математичкиот факултет во Скопје се одржа државниот натпревар по биологија. Нашата матурантка Анѓелина Јованова под менторство на професорката Даниела Ѓоргиева успешно го претстави нашето училиште и освои пофалница. Честитки за ученичката и менторот!

read more
РЕАЛИЗИРАНА ЧЕТВРТАТА РАБОТИЛНИЦА ОД ПРОЕКТОТ BRAVE – Bullying – Victim or victor?!?

Во рамките на проектот BRAVE, на 12. април, 2023, беше реализирана четвртата работилница “Bullying – Victim or victor?!?”, со учениците – учесници во проектот, од нашето училиште СОУ “Коста Сусинов”, Радовиш. Работилницата која, беше раководена од страна на проф. Нина Железарска, опфаќаше…

read more
Регионален натпревар по стручни предмети од електротехничка струка

На ден 24.03.2023 во ССОУ „Коле Неделковски“ Велес се одржа регионалниот натпревар по стручни предмети од електротехничка струка организиран од Здружението на наставници по стручни предмети и раководни кадри од електротехничките, машинските и сообраќајните училишта од Р. Македонија. Нашиот ученик Делегов Јован…

read more
Превод »