Во пресрет на  21. Март, денот на екологијата, учениците од СОУ ,,Коста Сусинов”, реализираа еколошка акција – пресадување на стари цвеќиња и засадување на нови под менторство на професорот по биологија Славе Трајанов. Во чест на планетата Земја, а воедно и подигање…

read more

По повод Денот на пролетта, 21 март, ученици од Средношколската унија, како и претставниците од еко-одборот од секоја паралелка од СОУ “Коста Сусинов”, организираа акција во училишниот двор со која беше направено уредување и беше исчистен надворешниот дел од училиштето.  Учениците го…

read more

Во саботата на 15.09.2018 година од страна на нашето училиште СОУ “Коста Сусинов” Радовиш беше спроведена еколошка акција како национална акција за чистење на отпадот во пресрет на светскиот ден на чистење.   Во акцијата учествуваа голем дел од нашите ученици под…

read more
Превод »