Во текот на месец јуни за наставниот кадар од СОУ „Коста Сусинов“ се одржаа и останатите 3 обуки предвидени со проектот „Регионална поддршка за инклузивно образование“. Предавањата ги реализираа професори од Филозофски факултет – Скопје и тоа: проф. д-р Наташа Чичевска-Јованова, проф. д-р…

read more

На 11.06.2015 во СОУ „Коста Сусинов“ се одржа Првата обука од проектот Регионална поддршка за Инклузивно образование за целиот наставен кадар. Темата беше: „Како успешно да се развива IQ кај децата“ како дел од НТЦ системот на учење, со цел функционално учење…

read more

Во периодот од 1 до 4 јуни, тројца професори и десет ученика од СОУ “Коста Сусинов” беа во тридневна посета на гимназијата од Велика Плана во Србија. Оваа посета беше дел од предвидените активности во склоп на Проектот за инклузивно образование, а…

read more
Превод »