“ Големата книга на природата е напишана со јазикот на математиката.” –  Галилео Галилеj На Регионалниот натпревар по математика кој се одржа во нашето училиште на ден 17.2.2018 година земаа учество 140 ученици од сите средни училишта од Струмица, Радовиш, Штип, Делчево,…

read more

Учениците од СОУ „Коста Сусинов“ Радовиш се вратија со 7 освоени медали на Образовното Рандеву на МАССУМ кое се одржа во Крушево на 2 и 3 Мај. Младинската Асоцијација на Средните Стручни Училишта во Македонија или МАССУМ секоја година организира ученички натпревари…

read more
Превод »