На ден 19.03.2022 година во СОУ “ Јане Сандански “ во Струмица се одржа општински натпревар по англиски јазик за учениците од средните училишта. Сите наши ученици се пласираа на регионален натпревар и ги постигнаа следниве резултати: име и презиме на ученикот…

read more

На 19.02.2022 година, се одржа општинскиот натпревар по математика за средно образование. На натпреварот учествуваа следниве ученици од нашето училиште и ги постигнаа следниве резултати:   Име и презиме Година ментор награда 1. Тијана Темелкова I Маја Сулева пофалница 2. Матеа Димитриева…

read more

Учениците од СОУ „Коста Сусинов“ – Радовиш постигнаа одлични резултати на општинскиот натпревар по биологија. Натпреварот се одржа on-line на ден 07.02.2022 година, а од СОУ „Коста Сусинов“ учествуваа два ученика. Учениците под менторство на професорот Славе Трајанов ги постигнаа следните резултати:…

read more

На 26.01.2019 во просториите на СОУ „Коста Сусинов“ Радовиш, се одржа 6. Општински натпревар по математика. На овој натпревар учествуваа Верче Андонова III год, која освои прва награда и со ова се стекна со право на учество на регионалниот натпревар, а ученичката Берна…

read more
Превод »