РЕГИОНАЛЕН НАТПРЕВАР ПО БИОЛОГИЈА

На десетиот Регионален натпревар по биологија одржан на 17.03.2023г. учениците од СОУ Коста Сусинов – Радовиш, постигнаа значајни резултати. Честитки за учениците, им посакуваме успех на Државниот натпревар.

read more
Регионален натпревар по математика

На ден 12.03.2022 во СОУУД ‘’ Димитар Влахов ‘’ во Струмица се одржа 45. регионален натпревар по математика за учениците од средните училишта од Источниот регион. Нашите ученици ги постигнаа следниве резултати: Име и презиме година ментор награда 1. Тијана Темелкова…

read more
Одржан Регионалниот натпревар по математика во СОУ „Коста Сусинов“ – Радовиш

“ Големата книга на природата е напишана со јазикот на математиката.” – Галилео Галилеj На Регионалниот натпревар по математика кој се одржа во нашето училиште на ден 17.2.2018 година земаа учество 140 ученици од сите средни училишта од Струмица, Радовиш, Штип, Делчево,…

read more
СОУ „Коста Сусинов“ домаќин на регионалниот натпревар по физика за учениците од Регион 4

На ден 16.4.2016 година нашето училиште беше домаќин (организатор) на 49. Регионален натпревар по Физика за учениците од основните и средните училишта од Регион 4. На натпреварот учествуваа околу 110 ученици од Регион 4 т.е од основните и средните училишта од Радовиш…

read more
Превод »