Катерина Сусинова, професор во СОУ“Коста Сусинов”, учествуваше во програмата “Fulbright TEA”, во САД

Катерина Сусинова, професор по англиски јазик во СОУ “Коста Сусинов”, учествуваше во програмата “Fulbright Teachers’ Excellence and Achievement”, во Кент, Охајо, САД Во прилог можете да го прочитате текстот и да ја погледнете фото репортажата за активностите кои беа опфатени во програмата:…

read more
Учениците од СОУ “Коста Сусинов”и нивните наставници постигнаа одлични резултати на Образовното рандеву на МАССУМ

И оваа година ученицитод СОУ “Коста Сусинов”и нивните наставници зедоа масовно учество на Образовното рандеву на МАССУМ кое се одржа во Велес на 6. мај 2022 година, и се стекнаа со многу медали и награди: • Прво место ( златна плакета )…

read more
ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК ВО СОУ “КОСТА СУСИНОВ” РАДОВИШ

Денес во СОУ “Коста Сусинов” Радовиш се одбележа 5 мај Ден на македонскиот јазик со доделување награди на добитниците на конкурсот на тема “Пораки кон иднината”. Литературниот конкурс беше објавен минатиот месец по повод патрониот празник на нашето училиште, и беше наменет…

read more
ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА СПОРТОТ ВО СОУ “КОСТА СУСИНОВ” РАДОВИШ

ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА СПОРТОТ ВО СОУ “КОСТА СУСИНОВ” ВО РАДОВИШ 6ти април е Меѓународен ден на спортот за развој и мир, кој се одржува секоја година на овој ден, и претставува можност да се препознае позитивната улога што спортот и физичката активност…

read more
Превод »