На ден 25.02.2022 се одржа општинскиот натпревар по стручни предмети од електротехничка струка организиран од Здружението на наставници по стручни предмети и раководни кадри од електротехничките, машинските и сообраќајните училишта од Р. Македонија. Учениците кои учествуваа на општинскиот натпревар се Тренчев Лео…

read more

На 19.02.2022 година, се одржа општинскиот натпревар по математика за средно образование. На натпреварот учествуваа следниве ученици од нашето училиште и ги постигнаа следниве резултати:   Име и презиме Година ментор награда 1. Тијана Темелкова I Маја Сулева пофалница 2. Матеа Димитриева…

read more

Учениците од СОУ „Коста Сусинов“ – Радовиш постигнаа одлични резултати на општинскиот натпревар по биологија. Натпреварот се одржа on-line на ден 07.02.2022 година, а од СОУ „Коста Сусинов“ учествуваа два ученика. Учениците под менторство на професорот Славе Трајанов ги постигнаа следните резултати:…

read more

Учениците: Коцева Ивана – I-2 клас Коцева Ана – I-2 клас Поцкова Верица – I-2 клас Ташков Филип – II-2 клас на општинскиот натпревар по географија постигнаа одлични резултати и сите се пласираа за регионален натпревар. Им посакуваме многу успех и на…

read more
Превод »