И овој ден, вторник 22.02.2022, учениците презедоа активности за разубавување на животната средина. „Да ја вреднуваме и цениме водата“ Водата е во основата на одржливиот развој и е клучот за социо-економскиот развој, здравите екосистеми и за самиот опстанок на човекот. Тоа е…

read more

Младите од СОУ “Коста Сусинов” го негуваат и развиваат чувството за чиста и здрава еколошка средина. Денес понеделник, 21.03.2022 година , одбележувајќи го првиот ден на пролетта и Денот на екологијата, учениците од СОУ “Коста Сусинов” реализираа еко активности, со претставници од…

read more

По повод Денот на пролетта, 21 март, ученици од Средношколската унија, како и претставниците од еко-одборот од секоја паралелка од СОУ “Коста Сусинов”, организираа акција во училишниот двор со која беше направено уредување и беше исчистен надворешниот дел од училиштето.  Учениците го…

read more

Во соработка со еколошкото здружение од Битола “Биосфера”, а по повод Светскиот ден на планетата Земја – 22 Април, на ден 26.04.2018 година 50тина ученици од сите години од нашата гимназија СОУ “Коста Сусинов”, под раководство на професорките Катерина Сусинова – координатор…

read more
Превод »