На ден 12.03.2023 во Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) во Скопје се одржа регионалниот натпревар по информатика. На натпреварот учествуваа следниве ученици од нашето училиште: Матеј Цветковски – I година (ментор: Василка Митева) Лука Трајанов – II година (ментор:…

read more

Здружението на информатичарите на Македонија, на 19.03.2022 г. по триесет и трети пат го организираше државниот натпревар по информатика, во областа на програмирањето. На натпреварот беа опфатени ученици од основното и средното образование кои поседуваат знаења од програмирање во C++. Натпреварот се…

read more

На ден 05.03.2022 во СОУ „Јане Сандански“ Струмица се одржа регионалниот натпревар по информатика. На натпреварот учествуваа следниве ученици од нашето училиште: Ципушев Ѓорги (I година), ментор: Василка Митева Коцева Ана (II година), ментор: Борче Алексов Костадинов Никола (III година), ментор: Славица…

read more

На ден 24.02.2022 се одржа општинскиот натпревар по информатика. На натпреварот учествуваа следниве ученици од нашето училиште Ципушев Ѓорги (I година), ментор: Василка Митева Алексов Марко (I година), ментор: Василка Митева Коцева Ана (II година), ментор: Борче Алексов Поцева Верица (II година),…

read more
Превод »