Почитувани ученици и професори, Нашето училиште СОУ “Коста Сусинов” доби известување од ОХО – здружение за едукација, комуникација и консалтинг, дека и покрај ситуацијата со Ковид-19, натпреварот “Trash Fashion” ќе се одржи и оваа година. Вие веќе знаете дека станува збор за…

read more

На 23. мај, во просториите на МКЦ (Младински културен центар) во Скопје, се одржа 8. по ред “Trash Fashion”, натпревар во кој учениците изработуваат модни дизајни од различен отпад и материјали кои што можат да се рециклираат и реупотребуваат. Овој натпревар се…

read more

По повод 5ти јуни – “Светскиот ден за заштита на планетата Земја” по 7ми пат нашето училиште учествуваше на натпреварот “Trasn Fashion” кој се одржа на 5ти јуни, 2018 (вторник) во МКЦ, Скопје. Нашиот тим на ученици од II-1клас (Верче Андонова, Благица…

read more
Превод »