Одржани повеќе работилници на тема инклузија со учениците од деветто одделение

Последната недела од месец март, во СОУ „Коста Сусинов“ – Радовиш се одржаа повеќе работилници со учениците од деветто одделение од основните училишта од Општина Радовиш. Темата на работилниците беше „Инклузија“ а групите од ученици беа од мешан состав т.е имаше ученици…

read more
Учениците од СОУ „Коста Сусинов“ учесници на Фестивалот “Be Creative – Be Interactive – Be Interethnic”

На 17. и 18. февруари 2017 дваесеттина ученици од нашето училиште предводени од професорите Маја Сулева и Катерина Диманова учествуваа на ученички камп во хотел Континентал во Скопје. На 18. февруари 2017 во Младински културен центар се одржа второто издание на Фестивалот…

read more
Одржани 3 обуки предвидени со проектот „Регионална поддршка за инклузивно образование“

Во текот на месец јуни за наставниот кадар од СОУ „Коста Сусинов“ се одржаа и останатите 3 обуки предвидени со проектот „Регионална поддршка за инклузивно образование“. Предавањата ги реализираа професори од Филозофски факултет – Скопје и тоа: проф. д-р Наташа Чичевска-Јованова, проф. д-р…

read more
Прва обука од проектот „Регионална поддршка за Инклузивно образование“

На 11.06.2015 во СОУ „Коста Сусинов“ се одржа Првата обука од проектот Регионална поддршка за Инклузивно образование за целиот наставен кадар. Темата беше: „Како успешно да се развива IQ кај децата“ како дел од НТЦ системот на учење, со цел функционално учење…

read more
Превод »