На 23. мај, во просториите на МКЦ (Младински културен центар) во Скопје, се одржа 8. по ред “Trash Fashion”, натпревар во кој учениците изработуваат модни дизајни од различен отпад и материјали кои што можат да се рециклираат и реупотребуваат. Овој натпревар се…

read more

По повод Денот на пролетта, 21 март, ученици од Средношколската унија, како и претставниците од еко-одборот од секоја паралелка од СОУ “Коста Сусинов”, организираа акција во училишниот двор со која беше направено уредување и беше исчистен надворешниот дел од училиштето.  Учениците го…

read more

Во саботата на 15.09.2018 година од страна на нашето училиште СОУ “Коста Сусинов” Радовиш беше спроведена еколошка акција како национална акција за чистење на отпадот во пресрет на светскиот ден на чистење.   Во акцијата учествуваа голем дел од нашите ученици под…

read more

По повод 5ти јуни – “Светскиот ден за заштита на планетата Земја” по 7ми пат нашето училиште учествуваше на натпреварот “Trasn Fashion” кој се одржа на 5ти јуни, 2018 (вторник) во МКЦ, Скопје. Нашиот тим на ученици од II-1клас (Верче Андонова, Благица…

read more
Превод »