Учениците од СОУ Коста Сусинов, Радовиш подготвија еко музичко видео за националниот и интернационалниот натпревар организиран од страна на ОХО-здружението на граѓани за заштита на животната средина и Фондацијата за еколошка едукација (ФЕЕ).
Натпреварот ќе се одржи по повод Светскиот ден на акција од 20 до 27 Април. Сите ученици пеат за одржлив свет, за да се зачува планетата Земја.
Ова е нашето видео:
[youtube_video]https://www.youtube.com/watch?v=nGI_1gzGal4[/youtube_video]
Ова е текстот на песната на македонски и на англиски јазик:
[embeddoc url=”http://kostasusinov.edu.mk/wp-content/uploads/2015/04/odrzlivo-e-vozmozno.docx” viewer=”google”]
[embeddoc url=”http://kostasusinov.edu.mk/wp-content/uploads/2015/04/Sustainable-is-Possible.docx” viewer=”google”]
Превод »